Prison brake

Виолината вредна 30.900.000 долари!

Најскапите предмети продадени на аукција

Виолината на Гварнери Дел Џезу

30.900.000 долари

Оваа 250 година стара виолина, е еден од само 250-те инструменти на Гварнери кои беа сочувани, беше продадена за рекордна сума за која некогаш е продаден музички инструмент – на еден адвокат од Русија.

По ова “купување” на виолината, после 70 години за првпат беше свирено од страна на Израелецот Пинкас Цукерман за време на една приватна забава во Москва.

Напиши коментар