Убавина

Вистинската комбинација на бои: сенка – кармин – руменило

Денес ќе се задржиме на основното правило на шминкањето – изборот на вистинските бои, односно вистинската тројна комбинација: сенка за очи, руменило и кармин.

* Пред се боите треба да одговараат на вашиот тен.

*Секогаш се избира еден основен акцент на лицето: или очите или устата. Во случај акцентот да бидат очите, тогаш карминот е најдобро да биде во телесна боја. Ако сте избрале кармин во жива и впечатлива боја, тогаш нанесувате само маскара и сосема нежна сенка во истата нијанса со руменилото.

*Пудрата е задолжителна основа на професионалната шминка.

*Одличен трик на стилистите: Сенката за очи и маникирот да бидат во иста боја. Или пак карминот и маникирот. Се добива неверојатно добар ефект.

*Одличен резултат ќе добиете ако аксесоарите односно накитот се во иста боја со основниот акцент на лицето. Например тиркизна сенка и накит во тиркизна боја.

Во галеријата што следува имате шанса да погледнете како изгледа професионално изработена шминка од рацете на најдобрите стилисти во светот кои работат за големите модни гиганти. Се надеваме дека денешната статија ќе ви биде од полза.

 

blue eyeliner

Gold Digger - A Gold Beauty Editorial From Volt Cafe

Gold Digger - A Gold Beauty Editorial From Volt Cafe

Gold Digger - A Gold Beauty Editorial From Volt Cafe

Fall Beauty Looks from Elle Vietnam September 2012

Fall Beauty Looks from Elle Vietnam September 2012

Fall Beauty Looks from Elle Vietnam September 2012

Valeria Smirnova by Koichiro Doi for Vogue Japan October 2012

Karoline Bjørnelykke by Sabine Villiard for L'Officiel Paris September 2012

Pauline Gier by Frauke Fischer for Diva Magazine, April 2012

Pauline Gier by Frauke Fischer for Diva Magazine, April 2012

Ming Xi by Kenneth Willardt for Vogue China, July 2011

Ming Xi by Kenneth Willardt for Vogue China, July 2011

Xiao-Wen-Ju-by-Liz-Collins-for-Vogue-China-September-2011-2A

classic beauty

beauty look

Beauty and jewellery editorial Harper's Bazaar Singapore

Beauty and jewellery editorial Harper's Bazaar Singapore

 

Beauty and jewellery editorial Harper's Bazaar Singapore

Tiera Dyck by Michelle Du Xuan for Elle China August 2012

Barbara Palvin by Jonas Bresnan for Harper's Bazaar UK Beauty

Alina Krasin by Rasmus Mogensen for Citizen K

Maryna Linchuk by Alexi Lubomirski for Allure, August 2012

Chris Nicholls for GLOW December 2011

Anastasia Bondarenko & Terese Pagh by Tony Kim for Elle Russia, March 2012

Anastasia Bondarenko & Terese Pagh by Tony Kim for Elle Russia, March 2012

Anastasia Bondarenko & Terese Pagh by Tony Kim for Elle Russia, March 2012

 

Напиши коментар