Sweet Home

Влезете во најскапиот дом во САД

Дом со 29 спални соби, 40 бањи, кино сала, ноќен клуб, тениски игралишта, базени, сала за билјард со вкупна површина од верувале или не 1.5 хектари или 1500 метри квадратни со 6500 метри квадратни двор, само 2 километри оддалеченост од Sunset bulevar се продава за „само“ 95 милиони долори а моментално е најскапиот дом во Соединетите Американски Држави.

Овој дом својата популарност ја добива во 1953 година кога тогашниот Американски претседател Džon F. Kenedi и неговата сопруга го поминале својот меден месец. Но многу попознат е по сцените од мега популарниот филм „Кум“.

Изградена во далечната 1925 година до страна на Gordon Kaufman архитектот кој го проектираше чудото од брана на реката Колорадо. Од тогаш до денес ниеден детаљ не е сменет… се е исто уште од 1925 година!!!

Интересно за овој е дом е неговата сегашна вредност… имено ако во 2007 година овој дом чинеше 280 милиони долари денес чини само 95 милиони долари а сепак е најскапиот дом кој е на продажба!!!

Напиши коментар