Убавина

Во 2020 година нема да постои седа коса!

Косата е жив орган, таа расте, опаѓа, поседува.. Седата коса не мора да значи дека се појавува само во подоцнежните години. Може да биде забележана и многу порано. Причина за тоа се гените, но и стерсот. Тој може да направи косата да побеле преку ноќ или пак да испадне целата.

Седата коса за десетина години ќе биде минато. Научниците тврдат дека во 2020 година ќе има третман кој ќе биде потполно безболен, со кој седата коса ќе си ја врати својата природна боја за многу кратко време.

Напиши коментар