Керозин

Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept

Volvo XC60 plug-in хибридниот концепт е електричен автомобил, односно економичен хибрид и моќен автомобил со високи перформанси во едно.

Технологијата во XC60 plug-in хибрид концептот е генијална, односно единствена”, изјави Стефан Јакоби, претседател и извршен директор на корпорацијата Volvo автомобили. “Можете да направите навистина зелен напредок на патот без да биде загрозена било која од познатите карактеристики на луксузниот автомобил. Ниту еден друг производителне успеа во обезбедување на гориво и електричен спектар на ова ниво во навистина способен автомобил со високи перформанси и со 350 коњски сили на располагање и потрошувачка од околу 2.3 литри/100 километри.

Напиши коментар