Здраво тело

Жените повеќе мислат на здравата исхрана отколку на сексот

Најновото истражување спроведено во Англија открива нов тренд во однесувањето на жената. Имено жените вложуваат поголеми напори во изнаоѓање на здрава храна отколку во врската со партнерот.

Исто така 1 од 4 жени би чувствувала поголема грижа на совест доколку утне работа со храната отколку кога би го изневерила партнерот. Ист е и процентот на жени кои признаваат дека здравјето и здравата исхрана е поважен момент од љубовната врска.

Жените нагласуваат дека вложувањето во здраво тело е за 40 проценти побитно отколку зачувување на врската!!!

Истражувачите заклучуваат дека изборот на храна станува нов начин на живот, чие значење станува се популарно кај женската популација.

Напиши коментар