ШоуБиз

Зошто да ја гледате Олимпијадата? :)

Некој ја чека Олимпијадата за забава, некој поради врвниот спорт, а ние ви даваме уште една причина плус да ги следите – убавите жени натпреварувачки!

Интернет порталот „Bleacher Report“ составил листа на најубави спортистки на малите екрани. Скокачката во далечина Darya Klishina е само една од прекрасните спортистки поради кои вреди да им обрнете внимание на претстојните Олимписки игри во Лондон.

Покрај атлетиката, погледнете и некој натпревар во одбојка на плажа и обрнете внимание на италијанката Marta Menegatti , поради која ќе го засакате овој спорт.

Следна на листата која вреди да се гледа додека игра е фудбалерката Alex Morgan од Америка, потоа Stephanie Rice од Австралија, Julia Wilkinson од Канада, Sara Goller од Германија, Jessica Ennis од Британија, Luciana Aymar од Аргентина и многу други.

Олимпијадата ќе се одржи од 27-ми Јули до 12-ти Август.

Напиши коментар