Art & Crafts

7 работи што Бог нема да те праша!

Ајде да размислиме за човештвото и начинот на кој живееме. Што има вистинска вредност, а на што робуваме од чиста глупост! Зашто, замислете дека дојде денот во кој ќе треба да одговараме за своите дела! Тогаш…

  1. Бог нема да те праша колку пријатели си имал, Тој ќе те праша на колку од нив ТИ си бил пријател!
  2. Бог нема да те праша колку ти бил голем домот,тој ќе те праша колку луѓе си пречекувал во него.
  3. Бог нема да те праша колку многу облека си имал во гардеробата, тој ќе те праша колку луѓе си облекол со неа!
  4. Бог нема да те праша колку си успеал. Тој ќе те праша колку луѓе си лажел и измамил за да ги постигнеш своите цели!
  5. Бог нема да те праша колку пари си заработил. Тој ќе те праша со колку од нив си помогнал на сиромашните!
  6. Бог нема да те праша за бојата на кожата. Тој ќе те праша за содржината на твојата личност!
  7. Бог нема да те праша колку пати си кажал “те сакам”. Тој ќе те праша колку пати си расплакал некого…

 

Напиши коментар