ШоуБиз

Адел продолжува да владее во САД

Втора година по ред албумот „21“ на Адел е најпродаваниот во САД. Уште поинтересен е фактот дека вакво нешто се случува за прв пат после 21 година откако се води овој рејтинг во САД.

Во 2012 година на територијата на САД се продадени 4,41 милиони копии од „21“. Вкупниот тираж на албумот во САД е нешто над 10 милиони што досега во целата историја на музиката се случило само со 20 албуми.

 

Напиши коментар