Здраво тело

Афродизијак за двата пола

Со оглед на високото изобилство на витамини и антиоксиданси, калинката одамна е меѓу најважните намирници за здравјето, особено за превенција на кардиоваскуларните болести, а неговиот шок се смета за борец против многу видови на рак.

Новите истражувања, меѓутоа, покажуваат и дека го подобрува расположението, меморијата, како и позитивниот ефект врз либидото на двата пола.

Ако секојдневно имате калинка на масата, тоа ќе го подигне нивото на тестосетерон во организмот што ќе доведе до зголемување на желбата за секс. Компаративните студии исто така покажале дека покрај тоа, калинката ги зајакнува коските и мускулите.

Напиши коментар