ШоуБиз

Анџелина Џоли отвори училиште во Авганистан

Училиштето кое го основа славната глумица ќе згрижи околу 300 ученици недалеку од Кабул. Училиштето е основано преку нејзината фондација и таа има во план да отвори уште училишта, а целиот приход од тој чекор ќе го добие од својата дизајнерска колекција The Style of Jolle, чија стопроцентна заработка оди во фондацијата за деца од воени конфликти.

 

Напиши коментар