Дестинации

Азербејџан- земја на огнот

Азербеџај има 9 милиони жители,а престолнина е најголемиот и најразвиениот град Баку.Главниот град е познат како “Град на ветровите” и датира од 12 век.

Државните згради кои се наоѓаат во центарот на градот фасцинираат со европскиот шарм, како што се зградите на Владата на Азербејџан, најголемиот трговски центар Азадлик, потоа зградата на Опера и балет, Филхармонијата на Баку, грациозните фонтани Азнефт.. Во 2011 година во Баку се изгради арената “Crystall hall” во која се одржа Евровизија 2012.

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

AZERBEJDŽAN - ZEMLJA VATRE

 

Напиши коментар