ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
* 1 лажиче цимет
* 1 прашок за пециво
* 500гр брашно
* 200гр прав шеќер
* 100гр какао
* 3 јајца
* 5 лажици млеко
* 130гр путер на собна температура
* 1 ванила
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
- Ги мешаме путерот и шеќерот.
- Ги додаваме јајцата едно по едно, какаото, циметот, млекото и брашното со прашокот за пециво.
- Замесуваме тесто и го оставеме да отстои една ноќ.
- Следниот ден развлекуваме една кора со дебелина околу половина сантиметар и ја сечеме со формички на елка (или други, по избор).
- Формичките ги мачкаме со јајце и ги попрскуваме со шеќер.
- Печеме во претходно подмачкана тава на 180 степени, околу 25-30 минути.