← НАЗАД НА БОЗА

Брак – цитати

Брак – цитати
1418 Читања

Среќно оженет е само оној човек кој ја разбира секоја реченица која неговата жена не ја изговорила.

Бракот поради сметка е заедница на луѓе кои никогаш не можат да сметаат едно на друго.

Вештината на бракот е умешноста да поминете од љубов во пријателство, при тоа не жртвувајќи ја љубовта.

Бракот е препорачано писмо, обично со погрешна адреса, кое е интересно само додека е затворено.

За брак се потребни двајца, за развод најмалку тројца.

Љубовта е слатко ропство, бракот е ропство без сласт.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk