Art & Crafts

Декоративни фенери од хартија

Лесни, убави, ефикасни фенери со романтично расположение…

Потребни материјали:

–        Хамер,

–        Скалпел,

–        Лепило,

–        Свеќи,

–        Стаклени чаши

 

Изработка:

Ископирајте ги нашите шаблони или направете си свои. Можете да исечете елка, снегулка или било што друго. Сечете со скалпел.

Прекинатите линии се превиткуваат, а полните линии се сечат.

Од хартија направете цилиндри малку поголеми од чашите за да можете да ги облечете со нив. Залепете ги елементите врз цилиндрите.

Поставете во чашите свеќи и облечете ја чашата со изработената хартиена форма.

 

Напиши коментар