Здраво тело

Депресијата се лекува најдобро со секс!

Најмногу мразиме кога некоја жена не сака да излезе со нас која според нејзините зборови е во депресија. Е сега веќе тотално ќе ја исклучиме можноста за такво оправдување.

Според ново истражување раководено од психијатарот Наоми Гринблат некаде околу 66% од жените имаат секс само еднаш седмично или дури помалку!

Специјалистите го објавија сексот за природен антидепресив кој треба да се зема колку може почесто и во големи дози. 42% од претставничките на нежниот пол сметаат дека сексот ја подобрува целосно нивната здравствена состојба. Но оваа точка од дневниот список со задачи речиси отсуствува кај жените на возраст од 50 до 65 години.

Според д-р Наоми Гринблат ова е сериозна грешка. Научните анализи покажуваат дека физичките промени со возраста допринесуваат за намалување на либидото, а тоа е еден порочен круг бидејќи сексот е најдобриот природен антидепресив. Тој подобро од било која таблета ги лекува симптомите при менопауза, помага при инсомнија и ја намалува напнатоста и стресот. Освен тоа сексот се бори и со знаците на стареење. Истражувањето покажа дека зрелите жени кои се сексуално активни се оценети од мажите со седум или десет години помлади, отколку што реално се. Статистиката вели дека 68% од жените не знаат за физичките бенефити од активниот сексуален живот.

Напиши коментар