Art & Crafts

Дознајте дали ќе ја доживеете стотата година

Да ли сте на прав пат до долговечноста? На право место сте тоа да го дознаете…
Ова прашање не е тешко. Одговорот ќе го пронајдете со помош на оваа листа – доколку се пронајдете себе во поголемиот број од ставките, секоја чест. Сигурно ќе ја доживеете стотата. Ако не, тогаш почнете да ги менувате своите навики.

Сте имале нормална тежина како тинејџери
Редовно јадете малини.
Сакате чај.
Јадете виолетови намирници.
За вас газирано не постои.
Не јадете хамбургери.
Внимавате при секој залак.
Трчате по 40 минути секој ден.
Подобро ви е да прошетате отколку да седнете во кола.
Немате куќна помошничка.
Гаите цвеќе.
Се чувствувате 13 години помлди отколку што сте.
Сакате технички новитети.
Вие сте срцето на секоја забава.
(За жените) Сте добиле дете во доцните години
Вашата мајка била млада кога ве родила.
Не хрчите.
Сте влегле во менопауза по 52.
Со задоволство им се препуштате на предизвиците.
Искрено ги сакате своите пријатели.
Вашиот пулс е 15 во 15 секунди.
Го проверувате својот витамин Д.
Медитирате барем пет пати неделно.

Напиши коментар