Убавина

Драматична парти шминка

Драматично акцентираните очи, свежиот тен и сочните усни ќе ве претворат во опасна заводничка….

За да го постигнете тоа почнете најпрво со изедначување на тенот со соодветната пудра. После тоа преминете на очите. За овој тип на шминка би можеле да се одлучите за маскара во боја. Таа може да е сина, или уште подобро индиго боја.

Изберете розово руменило и нанесете го деликатно. Со тоа ќе создадете чувство за свежина и младост.

За усните пак изберете повторно розова боја, но не кармин туку сјај.

И тоа е се! Вие сте подготвени да ја поразите конкуренцијата! Видеото што го избравме ќе ви покаже детално како да ги исполните сите овие чекори. На вас останува да се нашминкате и да се забавувате вечерва!

Напиши коментар