Здраво тело

„Еликсир на здравјето“ – Вода и лимон

Според редица спроведени анализи и истражувања, водата со малку лимонов сок е еден вид еликсир за здравје. И не знаеме дали тоа е навистина така или не, но категорично ви препорачуваме да ја пиете смесата секое утро зошто следново дефинитивно го знаеме:

  1. Го зајакнува имуниот систем, ја стимулира мозочната активност, го регулира крвниот притисок.
  2. Од растворот се слабее. Лимоновиот сок содржи пектин  што го намалува значително апетитот.
  3. Го забрзува метаболизмот, особено ако водата е топла. Освен тоа е докажано дека лимоновиот сок го подобрува и регулира варењето на храната.
  4. Водата во комбинација со сок од лимон делува како диуретик. Што значи дека ќе ви помогне да се ослободите од излишните задржани течности во организмот.
  5. Ја прави кожата сјајна и затегната. Витаминот Ц е одличен борец против брчки и флеки. Се смета дека целосно го забавува процесот на стареење на кожата.

Напиши коментар