Дестинации

Езерото Луис: Смарагдот на карпестите планини

Во прегратките на величенствените Карпести планини се наоѓа едно вистинско богатство – езерото Луис. Еден од најважните природни резервати на планетата е лоциран во канадската провинција Алберта и влегува во границите на најстариот национален парк во државата – Националниот парк Банф кој постои од 1885 година. Станува дел од богатството на УНЕСКО поради величествените планински врвови и пејсажи, ледниците, езерата, водопадите, кањоните, пештерите како и најдените тука фосили. Езерото Луис – изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

Езерото Луис - изумруда на Скалистите планини (Lake Louise)

 

Напиши коментар