Sweet Home

Интересна архитектура во Шпанија

Оваа прекрсана резиденција се наоѓа во Палма де Мајорка во Шпанија…

Ова е неверојатен ентериер од 800 метри квадратни, окарактеризиран со едноставен стил, каде луксузот и префинетоста го мамат сечии поглед. Мајорка е прекрасно место, така што и оваа куќа морала да исполни одредени очекувања. Пример е фантастичниот базен.

Архитектурата на куќата е исто така еден од иновативните елементи. Како пример можат да се земат екстериерните скалила. Исто така на фасадата можат да се видат многу слики и графички дизајни кои се можеби неочекувани. Некои елементи не се вклопуваат во целост со луксузната тема, но тоа е она што оваа резиденција ја прави уникатна. Со својот смел и моќен стил Casa son Vida неможе да биде неприметена.

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

INTERESANTNA ARHITEKTURA U ŠPANIJI

 

 

Напиши коментар