Здраво тело

Исхрана со маслиново масло и сирење против рак на дојката

Специјалната исхрана за борба против ракот на дојката е уникатна по тоа што докажано ќе ви помогне да ја надминете болеста и во исто време да ги намалите вашите килограми.

Развиена од водечки американски нутриционисти, диетата за борба против ракот на дојката се базира на долгогодишни истражувања. Таа е подеднакво ефикасна како кај здравите жени, така и кај жени кои сакаат да го намалат ризикот за развој на болеста или такви кои се обновуваат од неа. Диетата вклучува здрави маснотии како маслиновото масло,овошје и зеленчук во боја, пченкарна храна и млечни производи како сирење и млеко. Научно докажано оваа храна го намалува ризикот од рак на дојката.

Напиши коментар