Дестинации

Истаржете ја прекрасната Сардинија

Сардинија е втор по големина остров во Средоземното море.

Нејзината клима овозможува да има долга летна сезона, од април до ноември. Сардинија е политички поделена на 4 провинции. Постојат бројни географски области кои се одликуваат со различни територии, како што се, Campidano Sulcis Iglesiente, Barbagie, Baronie, Logudoro Gallura, и многу други.

Кога станува збор за храната во Сардинија, една од најпознатите пасти е malloreddus.

Сардинија ја карактеризираат диви пејсажи. Некои од вештачките езера и многубројните бари, го омекнуваат нејзиниот груб изглед.

Сардинија изобилува со плажи кои се окружени со прекрасна плава боја на морето.

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

ISTRAŽITE PREDIVNU SARDINIJU

 

Напиши коментар