Art & Crafts

Излекувајте ја мускулната треска со сок од лубеница

Пиењето сок од лубеница ги ублажува мускулните болки по напорното вежбање, покажува најновото истражување. Се проценува дека аминокиселината L-цитрулин, која се содржи во лубеницата, има моќ да ги закрепне вашите мускули по спортот.

Својствата на лубеницата им се одамна познати на спортистите, но малку луѓе кои тренираат непрофесионално знаат дека плодот делува толку добро против болка.

Напиши коментар