← НАЗАД НА БОЗА

Јагоди против мамурлук

Јагоди против мамурлук
857 Читања

Добро утро, пладне, попладне… Како што сакате! Среќна недела! Сигурни сме дека вчера сте ја пречекале како што прилега – со многу танц, флерт и … алкохол.

Па, ако ова последното ви дошло малку повеќе имаме итна помош за вас – јагоди!

Европските експерти откриле дека  јагодите го неутрализираат негативното влијание на алкохолот врз органите на системот за варење.

Тие го спровеле експериментот со лабараториски глувци, подложени на влијанието на етил алкохол. Покажало дека животните, во чија исхрана имало вклучено јагоди се многу поздрави од другите!

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk