Sweet Home

Каде живеат милјардерите

На листата на земји со најмногу милјардери сразмерно со бројот на жителите е Кралевината Монако…

Следна е карипската држава Sent Kits I Nevis, а на трето место е Gernzi, британски крунски посед помеѓу брегот на Франција и Велика Британија во Ламанш.

Во Монако живеат три милјардери, но со оглед на тоа дека има 35.427 жители, тој се најде на првото место на листата.

Во карипската држава Sent Kits I Nevis, која се наоѓа на второто место со 53.000 жители, живее еден милјардер. На трето место е државата во Ламанш Гернзи со 65.570 жители и еден милјардер.

На четвртото место е Хонг Конг со 39 милјардери и преку седум милиони жители.

На петото место е Belize, мала средноамеричка држава на брегот на Карипското море кое се граничи со Мексико на север и Гватемала на југ, со 356.000 жители и еден милјардер.

Потоа следи Кипар со 1,1 милион жители и три милјардери, па Израел со 7,8 милиони жители и 17 милјардери.

На осмото место е петмилионскиот Сингапур, во кој живеат десет милјардери.

Кувајт е на деветото место со 2,8 милиони жители и пет милјардери, а на десетото место е Швајцарија со 7,9 милиони жители и 13 милјардери.

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

GDE ŽIVE MILIJARDERI?

 

Напиши коментар