Здраво тело

Кафето го намалува размерот на градите!

Лоши вести за дамите, љубителките на кафето. Шведските научници излегоа со тврдење дека црнаиот пијалок ја намалува големината на градите.

Тие спровеле експеримент со 300 дами кои секојдневно пиеле кафе. Резултатите биле, дека колку повеќе кафе пие една жена, толку повеќе се намалува големината на нејзините гради.

Ова е особено забележливо кај дамите кои пијат 3 или повеќе кафиња на ден. Секојдневната конзумација на 3 кафиња дневно ги намалува градите за околу 17%. Сепак научниците не посочуваат за кој временски период се достигнуваат овие резултати.

Напиши коментар