Art & Crafts

Како да ги одстраните флеките од трева?

На природен начин можете да го решите проблемот кој одвреме навреме сите не мачи.

Флеки од трева

За флеките од трева најдобро решение се оцет и белка. Изматете ја белката, ставете ја на флеката, втријте, па исперете. Тоа најдобро ја чисти белата ткаенина, а оцетот е одличен за упорните флеки, и тоа на сите врсти на бои и материјали. Доволно е на флеката да ставите мешавина од алкохолен оцет и вода и да оставите да делува 15 минути.

Напиши коментар