Убавина

Како да користите оцет на вашето лице?

Употреба на оцет на лицето има свои предности. Оцетот е еден од најдобрите природни козметички состојки кои ни стојат на располагање.

Употребата на оцет на вашето лице е сигурна, со оглед на тоа дека тој е природен производ. Меѓутоа, доколку сакате најдобри резултати, ќе морате да го користите на правилен начин. Овде се некои едноставни начини како да го користите оцетот на вашето лице.

Adstringent

Еден од најпознатите козметички предности на оцетот е дека е тој одличен adstringent. Оцетот е природен adstringent кој помага при зтворање на порите. Откако ќе го исчистите вашето лице, нежно избришете го со памук потопен во јаболков оцет.

Го одстранува исончаниот тен

Оцетот е исто така познат како средство кое го одстранува исончаниот тен. Тој има моќ на лимонска киселина, па поради тоа помага при одстранување на исончаниот тен. Откако ќе се вратите од сончање, натопете памукче во оцет и избришете го лицето.

Ги лекува акните

Оцетот е дефинитивно чистач. Една од главините користи на оцетот на лицето е дека ги лекува акните. Бидејќи оцетот е цитрус по природа, тој има способност да ги убие заразните бактерии на кожата.

Anti-aging

Употребата на оцет на лицето исто така има и некои anti-aging својства. Оцетот може да го забави стареењето на кожата. Измешајте мед и оцет и нанесете ја оваа маска на лицето. Чувајте ја 10 минути и потоа измијте го лицето со млака вода. Тоа ја спречува појавата на брчки и пеги по лицето.

 

Напиши коментар