Здраво тело

Како да направите своја сребрена вода

Среброто се користи за лекување на инфекции и заразни болести повеќе од 100 години. Во 1924 година е произведено првиото колоидно сребро, и било во вообичаена употреба до 1938. Кога патентирани лекови, како пеницилинот, беа развиени, колоидно сребро било тргнато на страна во корист на профитабилните лекови. Од тогаш, неуспехот на антибиотици да содржат заразни болести е обновен во интерес на колоидното сребро. Тоа е добро заслужено реноме како природен антибиотик документиран во списанија како „Science Digest“, каде е опфатена приказната „Среброто, нашиот најмоќен борец против бактериите“ во мартовското издание 1978 година. Еве како можете да направите свое сопствено.

 

Потребно:

  • Четири батерии од 9V
  • Чиста стаклена чаша
  • Дестилирана вода
  • Два од 10см или 15см, 99,999 % жици од чисто сребро
  • Два клипови
  • Ласерски покажувач

 

инструкции

Евтин, но ефективен метод

1

Поврзете ги батериите. Поврзете га батериите во серија позитивната клема на едната батерија со негативната клема на следната. Ќе останете со слободен негативен и позитивен терминал на батеријата.

2

Прикачи ги клиповите на батериите со поврзување на еден клип за слободен негативен терминал на батеријата и другиот за слободен позитивен.

3

Потопете ги сребрените жици во вода. Свиткајте ги краевите на сребрената жица 270-степени, и прикачете ги на работ на чашата.  Наполнете ја чашата со дестилирана вода.

4

Поврзете ги краевите на батериите со сребрени жици. Поврзете го секој крај на клипот со свитканиот крај на сребрената жица. Со ова ќе започне процесот на електролиза. За околу 20 минути, ќе видите меурчиња на жиците и слаби снопчиња од сребро како се лупат во водата.

5

Проверете го растворот со ласерот. Како што големината на честички од вашето сребро се зголемува, бојата на водатаќе се смени во жолтеникава нијанса. Вака изгледа преварено колоидно сребро. Процесот можете да го запрете пред тоа се случи со блескање на ласерски зрак низ сребрениот раствор. Кога вашето колоидното сребро е подготвено, црвениот зрак на ласерот ќе биде видлив во водата.

За да ви е појасно погледнете гo видеoтo:

Напиши коментар