Убавина

Како да се нашминкате оваа есен? (Видео)

Кога избирате шминка за деновите во раната есен, треба да знаете дека боите кои ги избирате треба да одговараат на две работи. Имено – да одат на тенот, кој се уште го имате од летото и во исто време да се погодни за поладната сезона.

Идеална опција за оваа цел се тоновите во од палетата на златна, кафена, жолта и црвена. И бидејќи првите се по-традиционални, ние ќе ви покажеме како да ја нанесете шминката со сенки од палетата на црвената боја.

Идејата да ја користите оваа нијанса за очите звучи малку изненадувачки за повеќето жени, но вистина е дека таа може да ја направи вашата визија исклучително стилски и убава. Додека знаете како да ја користите.

Во видеото кое денеска ви го подготвивме, ќе видите како да ги комбинирате овие тонови на црвена, бордо и кафена и како да ги користите сенките со метален отсјај, за да дадете свежина и шарм на емитувањето.

Напиши коментар