Motherhood

Како љубовта на мажот може да промени една жена?

Анџелина Џоли и Бред Пит се еден од најпознатите холивудски парови. Нивната врска е гледана под лупа, нивниот брак е тема која не престанува да предизвикува контроверзни ставови. Тие се повод за восхит, негативни коментари, пример за добро семејство…

Но овој пат ќе избегаме од световната суета и ќе погледнеме малку подлабоко во нивните односи. Бидејќи на крајот тие се навистина пример! Колку необичен, толку и обичен пример за тоа како љубовта на еден маж може да промени една жена. И кај нас будат само восхит! Но престануваме да зборуваме и му даваме збор на Бред Пит…

Жена ми се разболе. Постојано беше нервозна, поради проблемите во работата, личниот живот, неуспесите, проблеми со децата… Изгуби 15 килограми и тежеше околу 40.

Таа се стопи. Постојано плачеше, беше разочарана од се и од сите, ништо не ја радуваше, постојано ја болеше главата, срцето, ребрата… Спиеше лошо, всушност не можеше да спие по цели ноќи и наутро беше уморна.

Нашата врска беше на работ. Нејзината убавина си одеше, се појавија кругови под очите, таа се опушти и престана да се грижи за себе. Анџелина одбиваше да снима филмови. Изгубив надеж и мислев дека наскоро ќе се разделиме…

Но потоа решив да дејствувам. Ја имам најубавата жена во светот! Таа е идеал на повеќе од половина жени и мажи на Земјата, а мене ми дозволила да спијам до неа и да ја прегрнувам…

Почнав да ја преплавувам со цвеќиња, бакнежи и комплименти. И приредував изненадувања, и купував подароци и и се радував секоја една минута. Живеев заради неа! На луѓето им зборував само за неа. Сите теми се сведуваа на неа. Ја фалев, пред моите и пред нашите заеднички пријатели…

Нема да поверувате, но таа процвета! Стана поубава отколку што беше пред тоа. Ја зголеми тежината, престана да се нервира и ме бакнуваше посилно од било кога… Дури и не знаев дека умее да бакнува така.

И сватив едно: Жената е одраз на мажот и ако ја сакаш до безумие, таа ќе ти одговори со истото!

Напиши коментар