Motherhood

Кодекс на жените

Крај со тивките домаќинки и скромните жени кои послушно ги гледаат мажите во очи. Денешните девојки ги следат овие правила.

–          Жената е секогаш во право!

–          Ако не е во право, погледни ја првата точка!

–          Чевлите никогаш не и се доволни!

–          Чантите исто.

–          Долниот веш уште повеќе.

–          Да не зборуваме за козметиката!

–          Женската логика е железна!

–          Ако не верувате, погледнете ја првата точка!

–          Фудбалот е најголемото зло.

–          И боксот, и одбојката, и кошарката, и компјутерските игри и риболовот… И сето она на кое може да му се посветува поголемо внимание отколку на неа!

–          Накитот е најдобра инвестиција.

–          На прашањето “Како изгледам?” Се дава само еден одговор: “Прекрасно!”

–          Парите се за да се потрошат, особено кога не се наши!

–          Мажот треба секогаш да се отповика, ако жената сака да оди со неа на шопинг.

–          Мажот треба секогаш да се отповика, ако жената сака да оди на романтична прошетка.

–          Мажот треба секогаш да се отповика ако жената сака да оди на гости кај нејзината мајка.

–          Ова се однесува и за милување, за театар, за ресторан, за свадбата на нејзината другарка… Всушност- за се!

–          И пржени јајца се префинета и вкусна вечера!

–          Ако мажот сака убави односи и уште поубав секс, значи треба да го превземе поголемиот дел од домашните обврски.

–          Жената е премногу убава, за да работи.

–          Да, навистина жената не е човек, таа е божица!

 

1 Коментар

Одговори на Божица Откажи одговор