ШоуБиз

Кралицата Елизабета во болница поради здравствени проблеми

Елизабета II одведена е во болница по појавувањето на симптомите на гастроентеритис. Кралицата се наоѓа во болница во Лондон и се предпоставува дека таму ќе остане два дена, изјавил потпаролот на палатата.

-таа е инаку добро расположена-додал потпаролот.

– гастоентеритисот воглавно го предизвикува вирус и се пренесува од лице на лице, но исто така може да биде предизвикан и од бактерија во храната- рекол докторот на кралицата.

Напиши коментар