Sweet Home

Куќа за опуштање во Вашингтон

Овој проект развиен од страна на архитектонското студио Suyama Deguchi во Вашингтон, е многу повеќе од едноставен дом за опуштање…

Сместена во срцето на спектакуларна ликација, куќата одразува потреба на човекот вистински да се поврзе со окружувањето, и да живее во хармонија. Оваа урбана колиба е дизајнирана за едноставен живот, како уточиште од градската врева…

Концептуално, дизајнот е инспириран од местото за пикник во шумата.

Кога ќе влезете во куќата можете да видите природно влијание: импровизираното дрво станува основа на куќата, додека дрвените плочи кои ги красат зидовите создаваат удобна атмосвера.

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

KUĆA ZA OPUŠTANJE U VAŠINGTONU

Напиши коментар