← НАЗАД НА БОЗА

Лавандата е терминатор за акни!

Лавандата е терминатор за акни!
1019 Читања

Дојде време засекогаш да се збогувате со акните. Неподносливите проблеми кои ве измачуваат уште од пубертетот најпосле можете успешно да ги решите со помош на масло од лаванда.

Решението е благотворното растение кое го користиме често како освежувач на просторот и облеката или како свадбен украс на ревер. Станува збор за лаванда чие масло може да ви помогне да се ослободите од акните засекогаш.

Маслото од лаванда е мошне полезно за многу работи, но воедно е и еден од најдобрите начини за елиминација на акните бидејќи без воопшто да се плашите можете дирекно да го нанесете на лицето.

За тоа колку лавандата е полезна покажале многу истражувања. Таа не само што ги отстранува акните од лицето туку и ги елиминира симптомите кои се јавуваат после овој проблем како што се црвенило и лузни.

Постапката на користрње е мошне едноставна. Натопете стерилна газа во неколку слоја во маслото и поставете ја на делот од лицето зафатен со акни. Оставете да стои најмалку 30 минути, не се мие, и се повторува процедурата 3 пати седмично до потополно излекување.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk