Здраво тело

Лекување со вода

Методот пиење вода наутро, доаѓа од Јапан. Овој едноставен метод се користи за лекување на лесни заболувања но има големо влијание и кај тешките заболувања.

Ефикаснен е кај главоболката, болки во телото, артритис, болки во ушите, грлото и носот, проблеми со дишните патишта, опстипација, гастритис, а дури се смета дека има и голмо влијание кај тешките заболувања како што е карциномот.

Начин на пиење:

–          Штом се разбудите наутро, пред да ги измиете забите, испијте 4 пати по 160мл вода.

–          Измијте ги забите и не јадете ништо во наредните 45 минути.

–          По 45 минути можете нормално да јадете и пиете.

Овој начин на пиење на вода ќе им помогне на болните да се излекуваат, а здравите ќе уживаат во уште поголемо здравје.

Во Јапан е направен и протокол за одредени заболувања:

–          Зголемен крвен притисок – 30 дена

–          Гастритис – 10 дена

–          Дијабетис – 30 дена

–          Опстипација – 10 дена

–          Карцином – 180 дена

–          Туберколоза – 90 дена

–          Артритис – Оние кој имаат артритис првата седмица смеат го користат овој метод само 3 дена, а од наредната секојдневно.

Овој метод нема несакани последици, освен што често ќе мокрите.

Напиши коментар