Sweet Home

Луксузна резиденција на Флорида

Max Strang Architecture studio е творец на дизајнот на оваа прекрасна куќа на езеро…

Завршена во 2010. година, оваа eco-friendly луксузна резиденција се наоѓа на Флорида. Дизајнот на ентериерот се состои воглавно од дрво кое е наредено на школка. Школката обезбедува изолација и стабилност, и го штити стаклото од јакото сонце на Флорида. Оваа луксузна куќа има пасивен концепт на дизајнот, што резултира со голема количина на дневна светлина и проток на воздух. Се состои од четири спални соби, кујна, дневна соба и канцеларија. Базенот и покриената тераса се наоѓаат на страната на куќата која има поглед кон езерото.

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

LUKSUZNA ECO FRIENDLY REZIDENCIJA

 

Напиши коментар