← НАЗАД НА БОЗА

Малиот остров Лорен и неговиот замок

Малиот остров Лорен и неговиот замок
913 Читања

Од многу векови малото градче Лоренс привлекува со својата уединетост.

Некогаш, многу одамна, таму живееле монаси, а сега тоа е приватна резиденција, која станала вистински украс на италијанското езеро Изео.

Некаде во 1580. година манастирот престанал да постои. Од него на крајот на 19. век биле задржани само неколку урнатини.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk