Motherhood

За среќен брак дозволете мажот да шета!

Тие тврдат дека жените постојано влијаат врз сопругот за да престане да се гледа со неговите пријатели и доаѓа до конфликт. Авторите велат дека нема ништо полошо од тоа што жените го организираат социјалниот живот . Но во исто време сугерираат дека жените би требало да ги охрабрат своите сопрузи да го поминат времето со своите пријатели.

Машката способност да отиде да одигра утакмица или да испие неколку пијачки со пријателите е од клучно значење за зачувување на независноста во секојдневниот живот. Ако тој мора секогаш со себе да ја носи жената и неговата сопруга почнува да манипулира со пријателите, тука настанува проблем.

Напиши коментар