Убавина

Маска за отстранување на лузни од акни

Да ги отстраните лузните од акни ќе ви помогне следнава маска од цимет и мед:

Измешајте 1 лажичка мед со истото количество на цимет во прав, и ставете ја добиената смеса (само на белезите на лицето). Нека отстои 20-25 минути.

Оваа маска треба да ја правите барем секој втор ден.

Наместо мед може да користите зелена или бела глина. Измешајте ја со еднакви пропорции на цимет, а потоа растворете ја со вода до потребната конзистентност.

Напиши коментар