← НАЗАД НА БОЗА

Мелина знае – Практични совети за да постигнете да јадете често

Мелина знае – Практични совети за да постигнете да јадете често
1728 Читања

Во претходниот прилог говоревме колку е важно честото конзумирање на мали и здрави оброци храна, во подобрување на метаболизмот, како и сите дополнителни бенефиции.  Затоа денес ќе ви помогнам преку мали и практични совети, како полесно да се придржувате до овој начин на исхрана.

http://boza.mk/2013/soveti-od-melina-tajnite-na-chestoto-jadenjekako-da-go-pretvorite-bavniot-metabolizam-vo-turbo-mashina/

1. Помислете каде ќе бидете утре и планирате го денот

Постојано помислувајте на тоа каде ќе бидете утре и планирате го целиот ден. На тој начин нема ништо да ве изненади и да ви го расипе планот.

2. Програмирајте ги оброците однапред

Кога ќе го формирате вашето мени, определете точно време за секој оброк, па така ќе биде тешко да пропуштате оброци, тоа ќе ви стане навика.

3 Подготвувајте ја храната ден однапред

Подготвувајте најмалку за еден ден (за цел ден). Спакувајте ја храната во пластични садови за да можете да ја земете со себе каде и да одите. Се разбира, гответе за повеќе дена и за цела недела.

4. Кога одите на пат, планирате се однапред

Тоа што ќе одите на пат не би требало да ви пречи во програмата. Може да ја стваите вашата храна во мал фрижидер или да подготвите сендвичи со мисиркино месо или туна и црн леб.

 

До нашето наредно дружење

Ве сака

Мелина

Melina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk