Sweet Home

Минијатурна куќичка во Норвешка

Со површина од само 24 метри квадратни,Kolonihagen House е пример за економична, едноставна, но од  друга страна, практична, светла и убава куќа за одмор. Или поточно кажано бунгалов.

Јасните минималистички линии на проектот најверојатно ќе му укажат на некој од вас дека тука имаме типичен представник на скандинавскиот дизајн.

Оваа куќичка поседува две соби, спална и дневна соба,распоредени симетрично една према друга. Пред бунгаловот гледаме мала дрвена платформа која служи како тераса.

Погледнете ги фотографиите:

 

Напиши коментар