Здраво тело

На природен начин одложете ја менструацијата

Жената може да има повеќе причини поради кои сака да ја одложи својата менструација. Тоа може да го направи на природен начин, а еве и како.

Зачинета храна

Многу жени мислат дека доколку јадат зачинета храна, нивната менструација ќе се одложи. Воздржувањето од конзумирање на многу зачинета храна или избегнување на зачинетата храна во редовната исхрана е добар начин за одложување на менструацијата. Избегнувајте зачини како што се лукот или ѓумбирот. Започнете ја оваа диета барем две недели пред  датумот на одложување на менстуацијата.

Оцет

Земете чаша со минерална вода и измешајте ја со три или четири лажици оцет. Конзумирањето на оваа течност ќе ја одложи вашата менструација. Тоа ќе ги успори менструалните симптоми. Пиете го овој лек барем два или три пати на ден за да добиете најдобри резултати.

Желатин

Ова е најефикасен метод за природно одложување на менструацијата. Земете едно пакетче желатин и измешајте го со топла вода. Ова е одличен начин за одложување на менструацијата.

Емотивен стрес

Доколку жената поминува низ период полн со стрес, таа ќе го пропушти својот менструален циклус или пак неговиот рок ќе се одложи, дури и кога таа не сака нејзиниот циклус да се менува.

Напиши коментар