Art & Crafts

Најубавите цитати за среќата

Среќата е секаде околу нас. Чврсто ја носиме во себе, околу себе и со себе! Трикот е едноставен: за да бидеме  среќни мора да сакаме да бидеме среќни!

Среќата е во секој од нас, со неа се раѓаме и живееме, и тајната на среќата е многу едноставна: среќни сме тогаш кога ќе решиме да веруваме дека сме среќни. Среќата е избор, а не ток на животот.

–          Не постои пат до среќата, патот е среќата

–          Најсигурен начин да не станете многу несреќни е да не барате да бидете многу среќни.

–          Кој мисли дека е среќен, тој е навистина среќен.

–          Кога сме среќни, секогаш сме добри, но кога сме добри не сме секогаш среќни.

–          Ако негогаш барајќи ја среќата, ја најдете таа среќа, вие ќе бидете како онаа старица која ги барала своите очила, ќе откриете дека среќата цело време ви била пред носот.

–          Не зависи од вас дали ќе бидете богати, но од вас зависи дали ќе бидете среќни.

–          Среќниот човек е како сонце: каде и да оди осветлува.

–          Среќен е оној човек кој успева да живее во сегашноста.

–          Среќата е единствена работа која се множи кога се дели.

Напиши коментар