Дестинации

Највисокиот хотел на светот

Хотелот   JW Marriott Marquins Dubai отворен кога од званичниците на Гинисовата книга на рекорди добил титула највисок хотел на светот…

Со своите 355 метри, и 72 спрата ги надминува небодерите во поголемиот број на градови во светот. Меѓутоа во Дубаи ќе остане во сенака на својот двоструко поголем сосед, Бурж Калиф, кој е нјголем облакодер на светот со 828 мети висина. Овој хотел е понизок од Empire State building за 25 метри и има дуплекс апартмани со коктел барови.

Хотелот поседува дури 9 ресторани, 4 бара, огромен спа центар, здравствен центар, 684 соби и 120 апартмани. Сместен е во деловниот дел на Дубаи каде се наоѓа и Дубаи молот, најголемиот шопинг центар на светот.

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

NAJVIŠI HOTEL NA SVETU

 

 

 

 

Напиши коментар