Art & Crafts

Направете сами: Домашен лосион за нежни раце

Потребните производи за приготвување на лосионот за раце се сок од половина лимон, сок од половина портокал, 30 гр глицерин, 10 мл јаболков оцет и 30 мл медицински алкохол.

Лимоновиот и сокот од портокал, јаболковиот оцет и алкохолот се машаат со глицеринот. Лосионот се чува во сад што добро се затвара. Нанесувајте го после миење на рацете. Ваквиот домашен лосион ја регенерира и освежува кожата на рацете, а истовремено создава оптимално ниво на кисело базната вредност на кожата на рацете.

Напиши коментар