Prison brake

Не се жени! Најразумните причини зошто да не го правиш!

Ќе се потрошиш барем неколку илјадарки за да нахраниш и напоиш луѓе од кои половината не ги поднесуваш, а другите не ги ни познаваш!

Ако невестата е палава има реални шанси некој кум, сват или брат да ја натисне во тоалетот ( сме гледале по филмовите како одат тие работи!!!).

Крај со деноноќните ракија – парти!

 

Онаа слобода што до вчера беше твојата наголема гордост исчезна со поставувањето на брачната алка!

Крај со случајните секс авантури за една ноќ!

Нема веќе полигамија! Барем не во оној чист вид во кој ја познаваше до сега!

Крај со играњето карти со пријателите цела ноќ!

Ако се стигне до развод, ќе ти ги земе и децата и куќата ( а ако е премногу нахална – во што не се ни сомневаме – и колата).

По официјалната статистика – секој втор брак во Македонија завршува со развод. Оптимистично нели? Само колку да си знаеш де!

Свадбата нема да ја натера да те сака повеќе, да ти прави поредовно „свирка“ или твојот омилен десерт!

Сексот од задоволство станува брачна обврска!

Крај на вечниот неред од разфрлана облека, немиени чинии и списанија и касети со порнографси содржини!

Животот од тука па натака не го контролираш ти – ни излегувањето, ни домашниот буџет, ниту кој и што ќе гледа на телевизаја.

Од тука па натака не си веќе срце, пиле, злато туку свиња, коњ или магаре!

Кога женати ќе стигне до 83 кила и ќе и увиснат градите пак ќе сака да ја задоволуваш, дури и повеќе 🙁

Напиши коментар