Art & Crafts

Неколку причини да си среќна што си жена!

Да си жена не е секогаш лесно, но пак е неверојатна привилегија. И, девојки, ако некогаш ви налетаат мислите за тоа колку им завидувате на мажите, споменете си ги овие неколку предности за тоа да си жена…

–          Можеш да ги прегрнуваш луѓето без причина и без тоа да биде чудно.

–          Можеш да го менуваш презимето неограничен број пати, по секој брак. А, можеш и да не го правиш тоа ако не сакаш.

–          Немаш постојана потреба да се чешаш помеѓу нозете.

–          Можеш да носиш накит каков што сакаш и колку сакаш.

–          Шминката ти помага да ги сокриеш несовршеностите и да изгледаш добро.

–          Секогаш има кој да ти отвори или да ти задржи врата.

–          Можеш да имаш многу и различни стилови на фризури, да се ослободиш од долгата коса и да не изгледаш чудно.

–          Секогаш си во право! Никогаш не грешиш и вината не е твоја!

–          Имаш женска интуиција.

–          Можеш успешно да се справиш со неколку работи истовремено.

–          Жената е прототип на Google – таа знае се!

–          Никогаш на се срамиш! Дури и во тоалетот, секогаш со барем една пријателка.

–          Ретко добиваш “не” за одговор.

–          Можеш да плачеш на тажни филмови без да се оправдуваш дека нешто ти влегло во окото.

Напиши коментар