Убавина

Неколку работи кои треба да ги направите пред депилација

На многумина од нас депилацијата на бикини зоната е постапка која е многу болна. Но, следниот пат пред да одите на депилација потребно е да знаете неколку работи. Пред да одите на депилација, барем 45 мин пред самата постапка напијте се Аспирин. Со тоа не само што ќе ја намилте болката туку и ќе ги спречите воспаленијата.

Не одете на депилација непосредно пред месечниот циклус. Тогаш вашата кожа е најосетлива.

Заборавете на тесната облека и вежбањето барем 48 часа по депилацијата. Доколку не го практикувате ова големи се шансите да добиете воспаление и осип.

Најдобро време за депилација е помеѓу 15 и 17 часот. Тогаш телото може да издржи највеќе болка.

 

Напиши коментар